50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
alfen-laadpaal
22 okt. 2020

Alles over de laadpalen van Alfen

By Jeroen
  • Read time: 2 minutes
De laadinstallaties van Alfen zijn bijzonder en vooruitstrevend. Door slimme innovaties weet Alfen de concurrentie steeds een stap voor te blijven. Bijzonder zijn de uitvoerige testen waarmee de laadinstallaties geconfronteerd worden voor ze de fabriek verlaten. Bovendien is het een producent van laadpalen die een simlockvrije laadpaal aanbiedt, waardoor je niet gebonden bent aan een bepaalde aanbieder voor je laadpas. Dit geldt lang niet voor alle laadpaalmerken.

De laadinstallaties van Alfen zijn bijzonder en vooruitstrevend. Door slimme innovaties weet Alfen de concurrentie steeds een stap voor te blijven. Bijzonder zijn de uitvoerige testen waarmee de laadinstallaties geconfronteerd worden voor ze de fabriek verlaten. Bovendien is het een producent van laadpalen die een simlockvrije laadpaal aanbiedt, waardoor je niet gebonden bent aan een bepaalde aanbieder voor je laadpas. Dit geldt lang niet voor alle laadpaalmerken.

Geen enkele laadinstallatie is zo uitvoerig getest en gekeurd als Alfen

Alfen is er al vanaf 2008 en ondertussen maakt het geavanceerde laadpalen voor elke elektrische auto. De laadpalen zijn gemaakt van uitsluitend Europese componenten en staan hiermee garant voor kwaliteit. De laadpalen zijn uitvoerig getest en gekeurd, waarvoor zowel bekende automerken als belangrijke instanties ingeschakeld werden.

Alfen is geschikt voor elk type elektrische auto

Voordeel van Alfen is dat de palen geschikt zijn voor iedere elektrische auto, iets dat uitvoerig getest is. Dit maakt dat je thuis of op kantoor altijd op kunt laden. Dat is uiteraard een geruststellende en prettige gedachte.

Een groot voordeel van de Alfen chargers is dat ze simlockvrij zijn. Dat houdt concreet in dat je vrij bent om zelf een dienstverlener te kiezen voor bijvoorbeeld het verrekenen van de stroom en het beheer van het laadstation. Ander voordeel van de laadpalen van Alfen is dat de laadinstallaties bewezen betrouwbaar zijn. Daarom ook hebben de laadpalen van Alfen het zogenaamde DEKRA-keurmerk, iets dat we vroeger vooral kenden als KEMA-keurmerk. Daarnaast zijn de Alfen chargers CE en ZE Ready gecertificeerd, ook weer iets dat de laadpalen van Alfen betrouwbaar maakt.

Ook tal van diensten rondom het thema elektrische laadpunten

De bijzonder slimme charging stations zijn er in verschillende laadvermogens en beschikken over diverse functionaliteiten. Behalve de hardware biedt Alfen ook nog eens een serie diensten rondom elektrische laadpunten. Zo kan het opladen bijvoorbeeld automatisch verrekend worden en is het via een handig backoffice systeem prima mogelijk om de laadpunten van afstand te beheren. Alfen biedt ook nog eens een zeer uitgebreide service en onderhoudsorganisatie.

Load balancing voorkomt overbelasting

De laadinstallaties bieden bovendien load balancing, iets wat we in helder Nederlands ook wel vermogensverdeling kunnen noemen. Het maakt het mogelijk dat de laadstations zelf de energie die beschikbaar is verdelen over de voertuigen die van stroom moeten worden voorzien. De laadpaal analyseert zelf hoeveel vermogen er beschikbaar is en hoeveel energie de auto(’s) precies nodig hebben. Vervolgens is de laadpaal helemaal zelf in staat om dat vermogen te verdelen, dit op basis van de maximale capaciteit.

Eichrecht conformiteit door toevoegen van een slimme adapter aan het laadstation

Opvallend is ook de diversiteit in laadpalen die Alfen aanbiedt. Elke laadpaal is er in verschillende laadvermogens en beschikt over eigen functies. Alfen biedt trainingen aan om gedegen kennis op te doen van deze bijzondere laadpalen én heeft de zogenaamde Eichrecht conformiteit. Daardoor ben jij als gebruiker verzekerd van een zeer veilige en ook betrouwbare transactie, conform de voorschriften die in de Duitse wet zijn opgenomen. Het bedrijf kon deze Eichrecht conformiteit krijgen doordat het een eigen slimme adapter aan het laadstation toevoegde.

State-of-the-art en de concurrentie altijd een aantal stappen voor

Alfen is een producent die vrijwel voortdurend innovaties doorvoert en de concurrentie zo steeds een stap voor blijft. Er worden heuse state-of-the-art laadinstallaties geproduceerd. Wat betreft de verkoop werkt het bedrijf nadrukkelijk samen met talloze partners en dealers. 50five is er hier een van. Dit betekent dat je bij ons terecht kunt voor de installatie en eventuele laadpassen. Als je waarde hecht aan betrouwbaarheid en een laadpaal wenst met de nieuwste technieken dan kunnen wij je Alfen zeker aanbevelen.

Gegevensverwerking*

Written by Jeroen

Schrijft blogs over de e-mobility en klimaatoplossingen van 50five.

Tags

alfen