50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
Tesla
24 mrt. 2021

Laad uw Tesla efficiënt op!

Bobbi Content Specialist 50five
By Bobbi
  • Read time: 3 minutes
Prachtige, opvallende elektrische auto’s. Zo mag u de verschillende Tesla’s, de kindjes van Elon Musk, zeer zeker noemen. Ook de accu van een Tesla moet echter regelmatig opgeladen worden. Gelukkig biedt Tesla ook op het gebied van opladen het neusje van de zalm en is het druk bezig een Europees netwerk van Superchargers aan te leggen. Thuis of bij uw bedrijfspand laden blijft echter het voordeligst!

U kunt een Tesla opladen met een openbare laadpaal, de juiste stekker wordt meegeleverd

Koopt u een nieuwe Tesla, dan krijgt u er nieuwe laadkabels bij. Met deze kabels kunt u de Tesla rechtstreeks aansluiten op het stopcontact. Echter is laden via het stopcontact onverstandig. Zo kunnen de laadkabels oververhit raken, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ook duurt opladen op deze manier erg lang; laden via het stopcontact kan tot wel twaalf uur duren!

U krijgt standaard een type 2 stekker geleverd bij uw nieuwe Tesla. Daarmee kunt u de auto dus sowieso altijd bij een publieke laadpaal opladen. Dit is veiliger én gaat sneller dan laden via het stopcontact.

Verstandiger is het echter om een laadpaal thuis of bij uw bedrijf te laten installeren. Zo weet u namelijk precies wat de kosten zijn voor het opladen van uw auto en is het ook veel veiliger en sneller dan het stopcontact. Bij een openbare laadpaal weet u de prijs voor het laden nooit van tevoren, maar u zal in alle gevallen veel duurder uit zijn dan thuis. Thuis laadt u namelijk enkel voor het energietarief van uw energieleverancier. Op deze manier is de aanschaf van een laadpaal doorgaans binnen enkele jaren terugverdiend. Tot slot vermijdt u simpelweg de drukte bij publieke laadpalen en vertrekt u altijd met een volle accu!

elon musk tesla visie

Tesla legt een indrukwekkend Europees netwerk van Superchargers aan

Ondertussen heeft Tesla een prachtig netwerk met Superchargers aangelegd. Dit zijn laadpalen die helemaal door Tesla zelf ontwikkeld zijn en in een zeer korte periode de auto van verrassend veel stroom kunnen voorzien. Het netwerk met Superchargers wordt nog steeds verder uitgebreid om zo het bereik van de auto steeds verder te vergroten. De ambitie van Tesla is een Europees netwerk van Superchargers aan te leggen, waardoor u gemakkelijk door heel Europa rond moet kunnen rijden zonder dat er gebruik gemaakt moet worden van een andere laadpaal. Kortom, met de Superchargers van Tesla kunt u overal naartoe. Daarmee onderscheidt Tesla zich dus niet alleen wat betreft de auto’s zelf, maar zeker ook wat betreft het opladen van de auto’s. Laat dat maar aan Elon Musk over.

Lees ook: Tesla stelt Superchargers beschikbaar: te kort aan snelladers

Van de Tesla Roadster tot de wel heel bijzondere Tesla Cybertruck

Prachtige hè, een Tesla. De Tesla modellen hebben allemaal iets magisch. De eerste Tesla die we op de wegen ontdekten was de ondertussen alweer bijna vergeten Tesla Roadster, we spreken dan van het jaar 2008. Het was het eerste productievoertuig van Tesla. De Roadster was en is nog steeds een mooie sportwagen. Onlangs presenteerde Elon Musk met nogal wat commotie de Tesla Cybertruck, een truck die sterk doet denken een tank. Deze truck is van roestvrij staal en kan tot de meest opvallende auto’s die ooit gepresenteerd worden gerekend worden. De bekendste modellen zijn echter de Tesla Model S, Tesla Model 3 en Tesla Model X, waarvan zeker de Model 3 momenteel erg populair is.

Tesla

Tesla Model 3 beschikt over een grote horizontale touch screen display

Kijken we naar Tesla Model 3, dan valt meteen het (grote) horizontale touchscreen op. Dit display is middels twee knoppen aan het stuur te bedienen. Leuk aan de Model 3 is ook dat u of met de app op uw smartphone of via het touchscreen de kofferbak aan de voorzijde van de auto opent. De Tesla Model 3 is ook behoorlijk snel, al in 3,4 tellen bent u van 0 tot 100 kilometer per uur. Deze Tesla is er in de Standaard Range, de Long Range en als Performance Dual Range.

De Tesla Model X en de prachtige valkdeuren

En wat dacht u van de Tesla Model X? Wat een auto is dat zeg. De SUV heeft prachtige valkdeuren en door die deuren bereikt u de tweede en de derde zitrij van deze royale auto. Bijzonder is ook de panoramische voorruit en de veiligheid die de auto biedt. De elektrische auto beschikt standaard over een AEB op basis van radars en een ultrasonisch systeem om op die manier aanrijdingen te voorkomen. Ook al bijzonder is het Hepa-filter dat in de auto aanwezig is. Dit filter zuivert de lucht tot op het niveau van de operatiekamers in de ziekenhuizen.

open-doors-tesla

Tesla Model S met topsnelheid van 261 kilometer per uur

Tesla Model S is ook typisch Tesla, want ook deze elektrische auto heeft weer iets wat moeilijk onder woorden gebracht kan worden. De Tesla Model S heeft een actieradius van 510 kilometer en verbruikt 18,6 kWh per 100 kilometer. Van 0 naar 100 kilometer per uur gaat wel heel erg snel met de Tesla Model S; in precies 2,6 tellen namelijk, als u het topmodel heeft. De topsnelheid van Model S is maar liefst 261 kilometer per uur. Voor deze sedan legt u wel een hoop geld neer: de vanafprijs is namelijk vastgesteld op €105.718 (op 24-03-21). Dan heeft u ook wat, want als u het hebt over het neusje van de zalm op het gebied van elektrische auto’s, dan heeft u het over de Tesla Model S.

Meer informatie over hoe u uw Tesla het beste op kan laden? Vul dan vrijblijvend het onderstaande formulier in. We helpen u graag in uw zoektocht naar de ideale laadpaal.

Gegevensverwerking*
Bobbi Content Specialist 50five

Written by Bobbi

Schrijft blogs over de e-mobility en klimaatoplossingen voor 50five

Tags

tesla