Deskundige installatie

Omdat een laadstation werkt met hoge spanning en vooral hoge stroom, kun je deze zonder elektronische kennis niet zelf installeren. Deskundige installatie is belangrijk zodat je zeker weet dat de installatie veilig verloopt en dat de laadpaal veilig is voor gebruik na installatie.

Heb je vragen over de installatie?

Logo Logo Logo

Kwaliteit staat voorop

Al onze installateurs zijn gecertificeerd en zijn getraind door de merken waarmee wij zijn gepartnerd. Indien nodig komen we met twee installateurs om te zorgen dat de installatie altijd binnen 1 dag uit te voeren is. Wanneer er veel graafwerk is, sturen we een stratenmaker of hovenier mee. Jouw oprit ligt er naderhand weer strak bij zoals we hem aantroffen.
Daarnaast is groenopladen.nl, onderdeel van 50five, een erkend leerbedrijf. Onze installateurs zetten zich in om hun expertise en kennis over te dragen aan de volgende generatie professionals.

Profiteer tijdelijk van 5% korting op de installatie

Ben jij flexibel qua planning? Laat Groenopladen dan het installatiemoment bepalen en profiteer tijdelijk van 5% korting op het totaalbedrag van het laadstation én de installatie. We garanderen je de beste prijs. Gemiddeld wordt een laadpaal binnen 2 á 3 weken geplaatst door een van onze experts.

Vraag direct een offerte aan

De stappen van een installatie

Meterkast voorbereiden

Er wordt altijd een aparte groep gemaakt in de groepenkast voor de lader. We zullen vanuit de meterkast de kabel moeten begeleiden naar de plek waar de lader komt. In veel gevallen betekent dit dat er geboord moet worden. Afhankelijk van waar je meterkast zit kunnen we direct boren in de buitenmuur of brengen we de kabel netjes via de kruipruimte naar buiten. Dit wordt altijd in overleg met de klant gedaan.

Graaf- en boorwerkzaamheden

We maken de bestrating open indien nodig en plaatsen bovenop de kabel nog een extra markering. Dit voor de veiligheid zodat als er later nog graafwerkzaamheden plaatsvinden duidelijk is dat men voorzichtig te werk moet gaan waar het lint ligt. Ook zorgen we ervoor dat de bestrating weer netjes teruggelegd wordt door een ervaren stratenmaker. Je oprit laten we weer netjes achter zoals we deze aantroffen.

De lader plaatsen

Afhankelijk van de gewenste locatie van de lader boren wij gaten in het beton of graven we een kuil om de laadpaal te fixeren. Indien de lader aan de muur komt, boren we gaten in de muur. Daarom dienen wij van tevoren te weten waar de lader moet komen, dan kunnen we het juiste type paal en materiaal meenemen.

Tip van onze installatiespecialist Martijn

Testen en activeren

We testen of de laadpaal naar behoren werkt met een speciaal testkastje. Dus mocht de auto nog niet geleverd zijn, kunnen we toch bevetsigen dat de lader correct geïnstalleerd is. Ook leggen we je natuurlijk uit hoe de laadpaal werkt. Je dient de lader zelf nog wel te laten activeren bij de leverancier van de lader.

Storingen / onderhoud

In principe heeft een laadpaal geen onderhoud nodig. Mocht er toch ooit iets zijn kun je altijd contact opnemen met onze specialisten. Bij twijfel komen we graag langs om je lader na te kijken.

Groenopladen is gecertificeerd door

Vraag een installatie offerte aan