17 maart 2020

Wat zijn de voordelen van Wallbox laadpalen

Het ligt al in de naam opgesloten; de laadpalen van Wallbox bevestig je thuis of bij kantoor gemakkelijk aan de wand. Er zijn tegenwoordig veel verschillende aanbieders van laadpalen. Hierdoor heerst de vraag, voor welke laadpaal je kiest op het moment dat je besluit elektrisch te gaan rijden. Lees hier meer over de voordelen die Wallbox laadpalen je te bieden hebben.

Wallbox laadpalen

Niet de grootste, wel de beste producent van laadpalen zijn is de ambitie

Wallbox voelt niet de behoefte om de grootste aanbieder van laadpalen te worden. Wel willen zij de beste aanbieder van dit product worden. Bij Wallbox werken ontwerpers, ingenieurs, computerwetenschappers, programmeurs die samen slimme en innovatieve laadoplossingen voor zowel plug-in elektrische als hybride voertuigen ontwerpen. Die producten worden zelf geproduceerd en gedistribueerd.

Een Wallbox aan de wand is alles behalve lelijk

De Wallbox laadpaal is zowel voor binnen- als voor buitengebruik. En behalve aan de wand is de laadinstallatie ook te plaatsen aan een staande zuil. Een Wallbox laadpaal is ideaal, zeker voor thuis waar je efficiënt en goedkoop oplaadt. Bovendien worden de producten van Wallbox altijd tegen zeer concurrerende prijzen te koop aangeboden. Nog iets, een Wallbox oplader aan de wand is alles behalve lelijk. Ook wat dat betreft hebben deze producten zich stormachtig ontwikkeld.

Zo registreer je eenvoudig het eigen gebruik en dat van de klant

Ook als je de perfecte laadpaal voor zakelijk gebruik zoekt, kun je met de producten van Wallbox meer dan uitstekend uit de voeten. Hierbij wordt met name gebruik gemaakt van RFID als gebruikersidentificatie. Met de laadpas registreer je op eenvoudige wijze het eigen gebruik en dat van de klant. Dit maakt ook weer zakelijk afrekenen een stuk gemakkelijker, de klanten kunnen zich immers met een eigen pas aanmelden op de Wallbox laadpaal. Met name de Copper SB en de Copper S zijn uitermate geschikt voor zakelijk gebruik. Met deze uitvoeringen maak je het voor de klant mogelijk om met eigen kabel de auto aan te sluiten op het laadpunt.

Je kunt de laadinstallaties van Wallbox aansluiten op het internet

Met de Commander 2 beschikt Wallbox over een laadstation dat fraai is vormgegeven inclusief een mooie en heldere display. De Commander 2 beschikt standaard over een vaste laadkabel van type 1 of type 2. Ook nu start je het laadproces met een pas, en anders via de Wallbox applicatie of met een pincode. Je kunt de laadinstallaties van Wallbox aansluiten op het internet. Dat maakt het mogelijk dat Wallbox je op afstand kan bijstaan als er sprake is van laadproblemen of als er simpelweg vragen zijn.

De eerste bi-directionale oplader is ook afkomstig van Wallbox

Wallbox baarde opzien door met de Quasar op de markt te komen. Deze wordt de eerste bi-directionale oplader genoemd en is speciaal voor thuisgebruik. Het revolutionaire systeem maakt bi-directionaal laden tussen de auto, je huis en je elektriciteitsnet mogelijk. Of anders; het is de meest compacte, efficiënte en lichtste oplader voor thuis. Je kunt energie teruggeven van de auto aan je huis of aan het elektriciteitsnet.

mywallbox website en wallbox applicatie

Volledige controle met de Wallbox app

De meeste modellen van Wallbox komen met een speciale app, waarmee Wallbox net dat beetje extra geeft ten opzichte van de concurrentie. Met de mobiele app volg je de status van de oplader en bedien je de oplader op afstand, ongeacht waar jij je bevindt. Je programmeert de lader zo dat er alleen geladen wordt als de kosten het laagst zijn, zoals je ook de statistieken in real-time in kunt zien. Met de app kun je de oplader ook tegen ongewenst gebruik blokkeren. Al deze functionaliteiten zijn uiteraard ook mogelijk via de myWallbox. En zo is Wallbox bijzonder innovatief gebleken, iets dat het zeer zeker ook in de toekomst zal zijn.

 

Vraag een vrijblijvende offerte voor een laadpaal aan